Vad är Gud för dig?

Jag fick frågan på Facebook, vad är Gud för dig? Nog är det en fråga jag funderat på tidigare och det är en relevant fråga till en kyrkovalskandidat. Därmed sagt är det inget jag funderar på varje dag eller grämer mig över. Men så här svarade jag.

Inte en helt lätt fråga att svara på, tycker jag. Jag har svårt för bilden av Gud som svävande på ett moln. Allsmäktig visserligen, men t.e.x. när jag ber, ber jag till Jesus snarare än Gud, Jesus som personifieringen av Gud på jorden. Och för mig är Jesus, som han själv sade: ”vägen och sanningen och livet” (Joh 14:6). Kan lägga till 1 Kor 8:5-6 där vi läser: ”så har vi bara en Gud, Fadern, från vilken allting är och till vilken vi själva är, och en Herre, Jesus Kristus, genom vilken allting är och genom vilken vi själva är.”

Photo by Zbynek Burival on Unsplash


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: