Tillbaka i kyrkan

Idag, för första gången på över ett och ett halvt år, var vi i kyrkan för gudstjänst. Det var ett kärt återseende. Idag var också vår nya kyrkoherdes födelsedag. Per Alkstål började första augusti och även om jag inte träffat honom tidigare har han ett förflutet som komminister i pastoratet, så många känner honom.

Givet att pandemin fortfarande sveper vårt land var deltagarna försiktiga och skakade inte hand, kramades inte och höll avstånd. Vi var kanske bara 10-15 deltagare så kyrkan fylldes förstås inte, men vi lämnade tomma bänkrader mellan oss.

Det var ett kärt återseende, att fira gudstjänst i Kumla kyrka. Att höra böner, predikan, evangelium och sång fylla kyrkan är något väldigt speciellt, och jag har saknat det. Nu får vi se hur pandemin utvecklas, det ser ju inte bra ut med spridningen av delta, men vi får hoppas på det bästa.

Jag ser fram emot att lära känna vår nya kyrkoherde, han verkar vara mycket trevlig. Och beroende på resultatet i kyrkovalet kan det bli så att vi på något sätt ska jobba tillsammans för att utveckla pastoratet, det vore lite extra roligt förstås.