Tack för förtroendet

Kyrkovalet är över och vi har det preliminära valresultatet. Vi kan först konstatera att valdeltagandet i Sverige sjönk med 1,63 procentenheter. Det är något vi alla ska vara oroliga för. Men frågan är om vi är på väg tillbaka till de ännu lägre nivåer vi hade före 2017 eller om det går att vända? Det får vi se i framtiden.

I Kumla, Tärna och Kila pastorat sjönk valdeltagandet också, från 21,74 procent till 18,74 procent. Antalet röstberättigade var också lägre i år jämfört med tidigare och antalet avlagda röster landade på 318 (302 giltiga röster).

Vi i Centerpartiet vill passa på att säga ett stort tack till alla som röstade på oss. Även om resultatet är preliminärt kan vi konstatera att vårt stöd minskade något och vi tappar ett mandat i kyrkofullmäktige. Att gå bakåt i ett val är förstås aldrig kul, men vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med de andra i kyrkofullmäktige och göra vårt bästa för den kyrka vi alla älskar. Resultat från personkryssen dröjer cirka en månad enligt Svenska kyrkan, så exakt vem som tar plats i kyrkofullmäktige vet vi inte ännu.

Tack också till alla som har arbetat hårt för att få kyrkovalet att fungera så väl som det har gjort. Ni har arbetat för demokratin, något av det finaste vi har i Sverige. Nu sätter vi i Centerpartiet igång med att verka för den öppna, nära och gröna folkkyrkan, tillgänglig för alla, som vi gick till val på. Ni har trots tillbakagången ändå gett oss ett starkt mandat, och vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att leva upp till det förtroende ni har gett oss.

”Jag vill tacka Herren av hela mitt hjärta, jag vill förkunna alla dina under. Jag vill vara glad och jubla i dig, jag vill lovsjunga ditt namn, du den Högste.” Psaltaren 9:2-3

Publicerad i Sala Allehanda.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: