Sprid inte hittepåteorier

Det här är en replik på en insändare i Sala Allehanda, som också publicerades på deras sajt.

”En sann demokrat” skriver i SA att: ”Demokrati för mig är när alla får säga sin mening, och de andra lyssnar på vad var och en har att säga.” Det håller jag helt med om, men sen går våra meningar isär.

Hen skriver att C negligerar ”minst 30 procent av väljarkåren” och buntar väl då ihop SD och V, gissar jag. Med den utgångspunkten verkar det som skribenten har anammat den alltför vanliga idén att SD (men vi tar väl med V här också då) inte får tillgång till samma forum som andra partier.

Menar hen att SD:s ledamöter inte får tala i riksdagen? Att de inte sitter i utskotten och där får driva sin politik? Inte har samma tillgång till media, för att inte tala om deras egna kanaler? Faktum är att samtal pågår mellan alla partier, i riksdagens fikarum och korridorer, i utskotten och i andra sammanhang. Men att samarbeta och till exempel budgetförhandla är något helt annat och det är inget konstigt att ett parti inte vill förhandla och samarbeta med vissa andra partier.

Nej, gå inte på såna här hittepåteorier. Som centerpartist tror jag förstås inte att vi kan styra landet med runt tio procent av opinionen. Däremot tror jag på att arbeta för att få så stort genomslag för vår politik som möjligt, precis som alla andra partier.

Jag tror också på den liberala svenska demokratin och kommer göra allt jag kan för att försvara och stärka den. Det verkar som ”En sann demokrat” tror på något annat än den svenska demokratin, exakt vad, annat än hittepåteorier, är oklart.

Foto av Markus Winkler på Unsplash


Publicerat

i

av

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: