Profilfråga

Det finns många frågor som ligger mig varmt om hjärtat, som att Svenska kyrkan ska fortsätta vara en öppen folkkyrka, tillgänglig för alla. Men i kyrkovalet 2021 väljer jag att fokusera på en.

Som förtroendevald i Svenska kyrkan i Kumla-Tärna-Kila pastorat vill jag verka för:

✔ En kyrka i framkant av den digitala utvecklingen.

Mina förslag är:
👉 Regelbundna digitala möten där församlingsmedlemmar kan träffa förtroendevalda och kyrkoherde.
👉 Varje vecka publicera korta böner på sociala medier, gärna interaktiva så församlingsmedlemmar kan vara med.
👉 Arrangera digitala utbildningar, diskussionsgrupper och bibelstudier.
👉 Inför en digital fixare, en person som församlingsmedlemmarna kan vända sig till för hjälp med tekniken.
👉 Webbsända kyrkofullmäktige.

Hur har det gått?

• Som jag skrivit om så beslutade kyrkoherden att börja med digitala helgsmålsböner runt tiden för valet. Så även om jag inte hade något med det att göra är det förstås en del av vad jag vill åstadkomma. Det kostar oss en del men vi upplever att de ger bra utdelning.
  • I den uppdaterade Församlingsinstruktionen (2023) fick jag med digital utveckling som ett av pastoratets utvecklingsområden. Det tror jag är bra för oss, speciellt för att vi är ett litet och landsbygdspräglat pastorat. Digital verksamhet kan vara nödvändigt för oss framöver även om vi förstås ska fortsätta bedriva traditionell verksamhet också.