Nu har vi det slutgiltiga valresultatet

Jag skrev tidigare om det preliminära valresultatet som kom på valdagen 19 september. Nu har det slutgiltiga resultatet kommit.

För vår del i Kumla-Tärna-Kila blev det inga större förändringar. Mandatfördelningen enligt den preliminära räkningen står sig.

I och med att det slutgiltiga resultatet har publicerats vet vi nu också antalet personkryss.

Jag fick sju kryss och får säga tack till alla som kryssade mig, det uppskattas. Eftersom det här är mitt första val i pastoratet får jag nog vara nöjd med det.

Klår mig på kryssen gör veteranen Anna-Carin. Mina sju kryss är precis över de fem procent av de röster som Centerpartiet som helhet fick, därför räknas jag med i krysskampen. Men det påverkar inte placeringarna på listan.

Så efter valet och inräknat kryssens effekt ser vår slutgiltiga lista till kyrkofullmäktige ut så här:

1 Anna-Carin Eriksson 20
2 Magnus Nystedt 7
3 Ove Andersson 6
4 Sven-Erik Grahn 1
5 Katarina Wistrand 5
6 Per Sjöberg 0
7 Matti Wigelsbo 2
8 Sven-Olof Elisson 2
9 Kerstin Larsson 3
10 Gudrun Grahn 0

Här är alla valda ledamöter till vårt kyrkofullmäktige.

Nu är det bara att vänta på kallelse till första kyrkofullmäktige, ska bli kul att sätta igång.