Med på inspelning av helgsmålsbön

Idag var jag med och såg hur man spelar in de digitala helgsmålsbönerna i pastoratet. De spelar in fyra stycken åt gången och publicerar sedan en varje vecka. Det var intressant att se hur det går till.

Tärna kyrka

Dagens inspelning gick av stapeln i Tärna kyrka. Man spelar in med en systemkamera och en Zoom h6. Allt tal först och sen sång och musik. Sen klipper man ihop till ett färdigt avsnitt.

Kyrkoherde Per Alkstål gör sig redo för inspelning.

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag detta är bra gjort och jag riktar ett stort tack till kyrkoherde Per Alkstål.

Jag hoppas det blir än mer digitalt i pastoratet och tänker göra mitt för att det ska bli så.

Och visst har jag tankar om hur inspelningarna skulle kunna bli bättre, enklare produktionsmässigt osv. Men jag tänker mig inte lägga mig i det faktiskt. För resultatet är redan så bra och det är viktigt att de får fortsätta producera för att kunna hitta sin rytm och teknik.

Idag stod Per Nestor för inspelningen och Ulrika Larsson för musik och sång.