Intervju i Sala Allehanda

Jag fick några frågor om kyrkovalet från Sala Allehanda och fick bli en del av den här artikeln. Här är ett utdrag.

”Magnus Nystedt (C) tror delvis att tappet beror på ett lägre valdeltagande.

– Det ökade förra året och då gick vi framåt, så det tror jag spelar in. Men vi kanske inte nådde ut med vårt budskap, att kyrkan ska vara öppen, nära och grön, säger han.

Grön?

– Ja, att Svenska kyrkan ska ta sitt ansvar gällande klimat och miljö, exempelvis genom solpaneler, laddstolpar och så vidare.

Magnus Nystedt ser dock, med erfarenhet från stiftsfullmäktige i Västerås, att man på lokal nivå för det mesta är ganska eniga, oavsett tillhörighet.

– Det viktiga nu är att vi jobbar tillsammans för kyrkans bästa. Det framstår ibland i media att vi tycker väldigt olika, men lokalt när man ser på hur kyrkan ska vara är vi oftast överens, säger Magnus Nystedt.”