Gudstjänst idag i Kila kyrka

Dagens gudstjänst ägde rum i Kila kyrka, i min hemförsamling. Det blev som vanligt en liten, intim och mycket trevlig gudstjänst ledd av kyrkoherde Per Alkstål. Dagens tema är änglar och kyrkoherdens predikan handlade om just änglar. Han undrade om det är så att änglar finns och om de ser ut som de rundlagda keruber vi är vana att se från målningar och annan konst.. Pers tes var att änglar finns och att vi möter dem i andra människor som gör goda handlingar. Jag har inte funderat så mycket på änglar, men jag tror heller inte att det är en liten knubbig pojke med vingar, utan snarare något som lever inom alla människor och som kommer fram ibland.

Som jag berättat tidigare har pastoratet nu börjat med digitala helgsmålsböner, den första publicerades igår. Det tycker jag är ett mycket bra initiativ. De spelar in fyra åt gången och jag dyker kanske upp vid nästa inspelning för att se om jag kan hjälpa till på något sätt.