Gudstjänst i Tärna kyrka

Idag var det gudstjänst i Tärna kyrka här i Sala, den kyrka som ligger längst bort från där vi bor, vilket gör att vi är inte där på gudstjänst lika ofta som i våra andra kyrkor i pastoratet.

Det är idag fjortonde söndagen efter trefaldighet och temat är enhet i Kristus. Vår kyrkoherde Per Alkstål berättade i sin predikan bland annat om hur han som ung spelade i ett bandylag. Han var målvakt och hade som uppgift att stoppa bollar, andra spelare skulle passa och göra mål. Men hela teamet behövdes och alla hade olika talanger och uppgifter. Likaså, menar kyrkoherden är vi förtroendevalda och på annat sätt engagerade i kyrkan. Vi har olika uppgifter, talanger osv. men alla jobbar för kyrkans bästa.

Det tror jag att kyrkoherden har rätt i. Vi vill alla kyrkans bästa om än med lite olika idéer om vad det innebär och hur vi ska ta oss dit. I kyrkovalet är vi inte så oense i de flesta frågorna, menar jag, utom i frågan om politiska partiers vara eller inte vara i kyrkovalet.

Imorgon måndag 6 september inleds förtidsröstningen. Jag kommer själv nog inte kunna rösta imorgon men jag och Crystal ska rösta så snart vi kan. Visst är det lite speciellt att rösta på valdagen, men är nog ganska upptagen med annat då, misstänker jag.