Första besöket på kyrkofullmäktige

Ikväll var det kyrkofullmäktige i Kumla-Tärna-Kila och jag var på besök. Det var ännu inte dags för mig att ta plats, men väl det sista innan jag gör så (tror jag). Det stora beslutet de tog var budget 2022. Nu har jag den på papper och ska försöka titta mer på den när jag har tid.

Efter fullmäktige träffades vi i Centerpartiet och diskuterade vem som ska föreslås till vilka poster. Nej, jag tänker inte berätta vem och vad förrän det är beslutat, det vore inte schysst mot någon inblandad. Spännande också att vara med i den processen.

För att påminna mig själv tittade jag på valresultatet igen. Vi har 15 mandat i kyrkofullmäktige i vårt pastorat. Efter valet har Centerpartiet 6 (-1), Socialdemokraterna 4 (+1) och Posk 5 (+-0). Tyvärr hade Socialdemokraterna bara tre namn på sin lista så jag antar att en stol kommer stå tom. Utifrån det kan du fundera på vem eller vilka som kan tänkas styra tillsammans (vilket nog inte är en så stor grej i ett litet pastorat som vårt, men väl på många andra ställen i kyrkan).

, ,