En vecka kvar

Idag är det en vecka kvar till kyrkovaldagen. Jag har inte röstat än, men kommer göra det i början på veckan. Veckans gudstjänst var i Kila kyrka, min hemkyrka. Det var återigen en fin gudstjänst som gav en del att tänka på.

Med en vecka kvar till valdagen, nästa söndag 19 september, är det förstås full fart i kyrkovalet. Kanske mer så för de av oss som kandiderar eller jobbar med valet än för allmänheten, men i alla fall. Fler debattartiklar i tidningarna, mer aktivitet på sociala medier osv. Tempot har ökat.

Jag tycker det är bra att Svenska kyrkan styrs genom demokratiska processer, att alla medlemmar får säga sitt. Jag skulle inte vilja se någon sorts elitkyrka. Det är viktigt för mig att alla medlemmar i kyrkan får säga sitt, även om det är tråkigt att inte fler gör det.

Så nu går vi in på upploppet, kämpa på!


Publicerat

i

av

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: