En helg i kyrkans tjänst

Jag har precis landat hemma efter en helg i Västerås i kyrkans tjänst. Tillsammans med kyrkoherde Per Alkstål deltog jag som kyrkorådets ordförande i Västerås stifts utbildning Styrning och ledning som började i fredags och avslutades i dag.

Styrning och ledning erbjuds varje år och är i huvudsak till för just kyrkoherde och kyrkorådets ordförande i varje församling/pastorat. Jag är helt ny som ordförande och Per är nygammal, kan man väl säga, så det fanns mycket för oss båda att lära oss, fundera på och ta med oss.

VI fick information om sådant som församlingsinstruktionen, som vi ska färdigställa innan sommaren. Vad den ska innehålla och hur vi kan arbeta med den och tänka under processen. Vi fick också information om barnkonsekvensanalys, som ska vara en del av alla beslut som fattas, alltså en mycket viktig del av våra beslut och verksamhet.

Sen fanns det förstås tillfälle att träffa andra församlingar/pastorats representanter och, inte minst, lära känna varandra lite bättre, Per och jag.

Det var mycket nyttiga dagar i Västerås och nu har jag i alla fall en mängd idéer som jag tar med mig.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: