C ska utreda att inte ställa upp som parti i kyrkovalet

Centerpartiet höll partistämma torsdag-söndag förra veckan. Jag var på plats i Västerås med västmanlandsgänget och deltog på distans tillsammans med ett tjugotal andra ”hubbar”. Så det var en hybridstämma kan man säga och det fungerade riktigt bra.

På stämman behandlades tre politiska program och runt 600 motioner. Fullt upp, med andra ord. En sak som har skapat en del uppmärksamhet var att ett förslag som röstades igenom, mot partistyrelsens förslag, var ett partiet ska titta på hur en fristående organisation skulle kunna ställa upp i kyrkovalet. Alltså inte som nu, när partiet ställer upp som nomineringsgrupp.

8.25: Mångfaldsperspektiv på Centerpartiets engagemang i Svenska Kyrkan
Att bifalla att-sats
8.25.1 att ge partistyrelsen i uppdrag att utreda hur vi kan skapa en fristående organisation med koppling till
Centerpartiet som kan driva våra värderingar i Svenska kyrkan för att återkomma med förslag till ändrad
organisering och förändrad arbetsordning till nästkommande partistämma.

Det skulle alltså innebära att centerpartister runt om i landet inte längre skulle ha en c-lista att ställa upp på. Jag tycker det på många sätt skulle vara synd och tråkigt för vi har mycket att erbjuda i kyrkan. Men å andra sidan tror jag att utvecklingen går åt det hållet, oavsett vad vi som parti tycker.