Behöver vi något mer än oss själva?

Emanuel Karlstens krönika i Sändaren tycker jag väcker många frågor. Han avslutar med: ”Vi människor tror att vi inte behöver något mer än oss själva.” Det tror jag är sant för många.

Vi lever i ett samhälle som har rationaliserat bort behovet av en övernaturlig frälsare. Som nästan aldrig behöver undra vad som finns bortanför otillräckligheten, för vi kommer nästan aldrig nära den.

Det är en knepig sits för kyrkan. För kyrkan är ju som allra bäst bland ond bråd död och orättvisa, när frågor uppstår som människan inte själva kan hitta svar på. Men om folk inte känner sig hjälplösa? Ja, då hamnar kyrkan ganska långt ner på listan.

Vår hund Blondie har förstås inte med texten att göra men hon är söt, eller hur?