Ärenden kyrkorådet 2023-01-25

Det är 2023 och dags för första kyrkorådet. Här är de ärenden vi kommer ta upp.

1. Sammanträdet öppnas
  1. Upprop
  1. Val av justeringsperson, tid och plats för justering
  1. Fastställande av dagordning
  1. Föregående protokoll
  1. Kyrkoherdens punkt
  1. Skrivelser
  1. Rapporter
  1. Visitation
  1. Lokalförsörjningsplan
  1. Församlingsinstruktion (fokusområden, målskrivningar)
  1. Bankfullmakt Carola Pettersson
  1. Övriga frågor
  1. Avslutning

Kyrkoherden har vanligtvis en hel del att rapportera av som han gör på någon av sina punkter. Där kommer jag tillbaka till vad han berättat när vi har ett justerat protokoll.

De viktiga punkterna är 9-11.

Det kommer ske en visitation av pastoratet i maj (återkommer med detaljer om det). Ett utkast till schema för det har arbetats fram och vi hoppas kunna spika det snart. Det blir spännande tycker jag, min första visitation.

En lokalförsörjningsplan är på väg fram. Det är egentligen en översikt över alla fastigheter och lokaler vi har och vad de används till. Fastigheter som vi äger, framförallt de med byggnader, kostar oss stora pengar att underhålla och att värma upp. Kostnader för byggnader och personal är de två största utgiftsposterna vi har.

En uppdaterad församlingsinstruktion är också på väg fram. Den nuvarande finns här. Läs gärna den och kom med tankar och inspel.

Nedan hittar du protokollet från vårt förra sammanträde.